UNTRR


Alocarea electronică a traseelor din Programul de transport 2005-2008


Conform calendarului si procedurii de solicitare electronica a traseelor (anexa B din Metodologia de atribuire a licentelor de executie pentru traseu), la data de 3 iunie a.c., ora 10.00, IGCTI a rulat aplicatia de alocare electronica a curselor si traseelor din Programul de transport, prin intermediul site-ului www.autorizatiiauto.ro, unul din proiectele administrate de IGCTI. Comisia de atribuire a fost alcatuita din Sebastian Duminica, Sef serviciu atribuire si distribuire autorizatii rutiere in cadrul IGCTI, Mariana Filipoiu, Director Directia licente si autorizari din cadrul Autoritatii Rutiere Romane (ARR), Adelin Bucovei, din cadrul Directiei Generale Infrastructura si Transport Rutier (DGITR) de la Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT).

Domnul Sebastian Duminica, Sef serviciu atribuire si distribuire autorizatii rutiere in cadrul IGCTI a declarat ca „la atribuirea licentelor, comisia a tinut cont de vechimea parcului auto, clasificarea pe categorii de confort a vehiculelor, vechimea neintrerupta pe traseu si modul de detinere (proprietate, leasing, inchiriere). Procesul de atribuire a licentelor s-a facut dupa un calcul matematic precis, respectand criteriile de transparenta si siguranta a sistemului. Practic, nimeni nu poate interveni pentru a modifica rezultatul procesului de atribuire“. Licentele de executie pentru trasee sunt eliberate pe o perioada de trei ani de catre Autoritatea Rutiera Romana.

 

 

 

Situatia ofertelor solicitate si a traseelor nesolicitate

Conform statisticilor prezente pe site-ul IGCTI, in sistemul electronic www.autorizatiiauto.ro activeaza si detin certificat digital 2.063 de transportatori rutieri de persoane, care detin un parc de 6.663 autobuze si 6.485 microbuze.

Procesul de depunere a ofertelor pentru atribuirea electronica a licentelor pentru transportul rutier de persoane conform Programului national de transport, s-a desfasurat in perioada 27 mai - 2 iunie 2005.

Pentru aceste autorizatii au fost solicitate, in total, 4.692 de oferte. Pentru traseul limitrof Bucuresti-Ilfov au fost solicitate 64 de oferte din 65; pentru traseele limitrofe interjudetene au fost solicitate 944 de oferte dintr-un total de 1.089. Pentru traseele interjudetene au fost solicitate 1.491 de oferte, iar 169 au ramas nesolicitate.

Transportatorii au solicitat pentru traseele judetene 2.193 de oferte, iar 733 au ramas nesolicitate. Cele mai solicitate oferte au fost pentru judetul Prahova (157), Arad (138) si Timis (90).

In termen de 60 de zile se va relua procesul de atribuire pentru traseele nesolicitate.

 

Procesul de solutionare a contestatiilor

In perioada 6-7 iunie a.c., participantii la procesul de atribuire au putut depune contestatiile, care au fost analizate in intervalul 8-10 iunie, rezultatele contestatiilor fiind afisate, conform calendarului, pe 13 iunie 2005.

In data de 16 iunie a.c., din 227 de contestatii depuse, au fost admise 47. Sase contestatii sunt in continuare analizate de catre comisia de solutionare a contestatiilor.





Ultima modificare a paginii: 23.01.2006

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii