UNTRR


Informaţii rutiere - septembrie 2004

Cehia

 

Precizări primite din partea Ministerului Transporturilor din Republica Cehă privind regimul produselor second-hand.

Menţionăm că aceste precizări au fost solicitate de partea română cu prilejul lucrărilor comisiei mixte rutiere româno - cehe de la Praga, 20-21 mai 2004.

Ministerul Transporturilor din Republica Cehă precizează următoarele:

“Inainte de toate, trebuie avut în vedere dacă respectivul articol second hand se încadrează sau nu în categoria deşeurilor. Supravegherea şi controlul transporturilor de deşeuri sunt gestionate, în punctele de trecere a frontierei, în conformitate cu o listă ce cuprinde principalele tipuri, categorii de deşeuri. Definiţia cehă pentru deşeuri se încadrează complet în cadrul legal al U.E. în conformitate cu Directiva C.E. nr. 75/442/EEC cu privire la deşeuri, iar clasificarea deşeurilor în Republica Cehă este aceeaşi ca în ţările U.E. Este stabilit în practică următorul criteriu: mărfurile second-hand nu se declară ca fiind deşeuri dacă acestea funcţionează normal, nu sunt avariate sau stricate serios şi pot fi folosite pentru scopul pentru care au fost produse. Dacă anumite produse second-hand nu se încadrează în definiţia  deşeurilor, procedura conform cu reglementările şi directivele cu privire la deşeuri, menţionate anterior, nu se aplică. Din acest motiv cea mai simplă soluţie este să fie încadrate la acest tip de produse şi să nu fie declarate ca deşeuri în tranzit pe teritoriul Republicii Cehia”

 

Sursă:  Adresa nr. 43/2401/29.07.2004 MTCT, DGTR

 

 





Ultima modificare a paginii: 05.10.2005

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii