UNTRR


Vreți să recuperați taxele de drum suplimentare plătite în Germania? Actualizare și pași următori

INFORMAȚII ACTUALIZATE - NOIEMBRIE 2O21 - Cererile de rambursare a taxelor de drum în Germania – Actualizare și pași următori

Peste 15.600 de companii din UE care au plătit taxe de drum în Germania de peste 6 miliarde de euro s-au înscris până acum pentru a-și recupera o parte din taxele plătite.

Aceste companii sunt îndreptățite de a primi între 3,5% și 7% din taxele de drum achitate în Germania.

Pentru aceasta, companiile de transport rutier se pot înregistra pe https://www.mautzurueck.de/ro/home-ro , iar firmele înscrise la UNTRR beneficiază de o reducere a comisionului de succes (pentru înregistrare puteți intra aici: https://old.untrr.ro/inregistrare.html).

Se pot înscrie toate companiile care au o relație contractuală cu Toll Collect sau cu un furnizor EETS - Axxès, Toll4Europe, Telepass, Total PASSango de la TotalEnergies [fost: Total Marketing Services],Tolltickets - și care a plătit taxe rutiere pentru camioane pe autostrăzile și drumurile federale germane începând cu 1 ianuarie 2018.

Anul viitor, firmele de transport rutier vor primi din partea BAG o rambursare a taxelor de drum plătite pentru perioada 28 octombrie 2020 - 30 septembrie 2021.

O analiză efectuată de Hausfeld împreună cu un expert în transport a arătat că plătitorii de taxe ar trebui să aibă dreptul la o rambursare semnificativ mai mare decât este pregătită să plătească BAG.

În plus, rambursarea în temeiul legii modificate vizează doar creanțele din perioada 28 octombrie 2020 - 30 septembrie 2021. Pentru perioada anterioară, noua lege nu conține nicio prevedere. Prin urmare, eClaim vă pune la dispoziție ca pachet executarea rambursării pentru toate cererile la care aveți dreptul. eClaim va determina toate cererile dvs. de rambursare - în special acele cereri care depășesc modificarea legislativă - și se va asigura că acestea sunt aplicate pe deplin pentru dvs. Vă rugăm să rețineți faptul că Hausfeld Rechtsanwälte LLP va putea invoca în mod cuprinzător cererile dvs. de rambursare numai ca un pachet, acesta constând din cererile care decurg din modificarea legislativă, precum și din orice pretenții care depășesc această modificare legislativă.

Cum vă puteți înregistra

Odată ce v-ați înregistrat, veți primi un link către platforma eClaim, pentru a finaliza restul procesului de înregistrare. Aici puteți introduce online toate datele necesare și puteți încărca documentele justificative. Aceste documente sunt esențiale pentru executarea cererilor dvs. Puteți solicita declarațiile relevante privind taxa rutieră de la Toll Collect sau de la furnizorul dvs. EETS.

Înregistrări noi

Dacă vă înregistrați pentru prima dată, sunt necesare mai întâi de documentele contractuale (acord de onorariu și acord de finanțare). Totodată, mai sunt necesare declarațiile lunare sau bisăptămânale privind taxa rutieră de la Toll Collect sau de la un furnizor EETS.

De asemenea, va fi necesară semnarea unei procuri care va fi transmisă prin poștă.

Clienți deja înregistrați

Dacă v-ați înscris deja anul trecut, vă puteți completa datele și documentele pentru perioada 28 octombrie 2020 - 30 septembrie 2021 prin intermediul platformei eClaim. Vă rugăm să vă asigurați că declarațiile dvs. privind taxa rutieră sunt complete, în special pentru această perioadă. În plus, puteți încărca și documentele relevante pentru perioadele de timp anterioare sau puteți revizui documentele încărcate anterior și puteți verifica dacă acestea sunt corecte și complete și, dacă este necesar, le puteți modifica.

Cererile de rambursare din 2018 riscă să fie prescrise la sfârșitul anului 2021

În acest caz, acestea numai pot fi executate. Prin urmare, trebuie luate măsuri în timp util pentru suspendarea termenului de prescripție. Dacă doriți punerea în aplicare a cererilor de rambursare a plăților pentru taxa rutieră efectuate în anul 2018, înregistrarea până cel târziu la 8 decembrie 2021 este necesară din motive de prescripție.

Vă rugăm să încărcați documentele solicitate până la această dată, în orice caz cel puțin acordul de onorariu și acordul de finanțare, și să introduceți informațiile solicitate pe platformă.

 

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) în parteneriat cu firma de avocatură Hausfeld și compania eClaim GmbH oferă firmelor de transport rutier din România, care au plătit taxe de drum în Germania, posibilitatea de a recupera o parte din acestea, după ce Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) a decis că statul german a încasat suplimentar și nelegal sume aferente taxării infrastructurii de la transportatorii rutieri.

La 28 octombrie 2020, Curtea de Justiție a Uniunii Europene a decis că modalitatea de calcul a taxelor de drum în Germania pentru camioane încalcă legislația europeană.

La calcularea taxei de drum, Germania a luat în considerare costurile poliției rutiere, cu toate că acest lucru nu este permis în Legislația Europeană. În calculul taxei de drum ar fi trebuit inclus doar costul infrastructurii.

Prin urmare, toți cei care au plătit suplimentar taxele de drum au dreptul la o rambursare din partea statului german, cel puțin proporțională cu taxa de drum plătită între anii 2017 și 2020, care a fost stabilită în baza costurilor poliției rutiere.

Conform datelor actuale, dreptul de restituire se ridică între 4% și 7%.

 

Vă puteți înregistra aici: www.tollreclaim.com/ro/home-ro

 

Ce documente sunt necesare:

- numărul de utilizator al Toll Collect,
- și / sau numărul de utilizator al furnizorului EETS (dacă este utilizat),
- codul fiscal si numărul de la Registrul Comerțului
- daca firma este înscrisă la UNTRR – firmele vor beneficia de un comision de succes mai redus
- detalii de contact / poziția persoanei împuternicite să semneze contractele

Totodată, trebuie semnate și încărcate pe platformă mandatul și acordurile de finanțare. O procură trebuie semnată și trimisă la Hausfeld prin poștă.

În cele din urmă, trebuie furnizate informații despre taxele de drum plătite:

- plăți anuale din 2017 până în 2020 pe baza declarațiilor de taxare ale Toll Collect sau ale furnizorului ETTS, dacă este posibil. -
EXEMPLU de factura de la Toll Collect - click aici

- în cazul în care alte companii de facturare au fost utilizate pentru procesarea plăților, se va solicita numele companiei și numărul de utilizator al companiei înregistrate.

- plăți lunare de la 1/2017 până la 12/2020, inclusiv documentele respective (facturi, dacă este posibil de la Toll Collect sau ale furnizorului, dacă nu, de către terți - Facturile se trimit pe email de la Toll Collect, chiar dacă plata se face prin card de carburant).

eClaim va acoperi toate cheltuielile de judecată, precum și onorariile Hausfeld în schimbul unui comision în caz de succes. Comisionul depinde de momentul încheierii procedurilor, adică dacă se ajunge la o soluționare cu statul german înainte de a se întreprinde orice acțiune în justiție, sau trebuie să se desfășoare proceduri unice sau sunt necesare procese individuale pentru fiecare companie.

Am negociat următoarele condiții speciale cu eClaim pentru firmele înscrise la UNTRR:

Comision de succes

Rată standard

Rată pentru firmele înscrise la UNTRR

În caz de soluționare fără proceduri juridice

15 %

12,5 %

Dacă trebuie desfășurate procedure juridice

23 %

20 %

În cazul în care creanțele trebuie executate individual în instanță

33 %

30 %

 

Companiile interesate se pot înregistra aici: www.tollreclaim.com/ro/home-ro





Ultima modificare a paginii: 29.11.2021

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii