UNTRR


Ministrul federal al transporturilor, Scheuer, pune la dispoziţie ajutoare în cuantum de 170 de milioane de euro pentru companiile de transport cu autocarul - programul va fi lansat la data de 24.07.2020

Ministrul federal al transporturilor, Scheuer, pune la dispoziţie ajutoare în cuantum de 170 de milioane de euro pentru companiile de transport cu autocarul - programul va fi lansat la data de 24.07.2020

Începând cu data de 24.07.2020, companiile de transport cu autocarul, care se confruntă cu dificultăţi economice ca urmare a pandemiei de coronavirus, vor putea accesa fondurile de ajutor anunţate de către ministrul federal, Andreas Scheuer, în cuantum de 170 de milioane de euro. Reglementările necesare cu privire la acordarea finanţării vor fi publicate vineri în Monitorul Oficial Federal.

Companiile de transport cu autocarul au așteptat febril această măsură, în contextul în care ministrul federal al transporturilor, Andreas Scheuer, a anunțat în cadrul demonstrației organizate cu autocarele în faţa Porții Brandenburg la data de 17 iunie că va fi acordat un ajutor suplimentar în cuantum de 170 de milioane de euro pentru companiile de transport cu autocarul, afectate masiv de criza provocată de coronavirus.

Andreas Scheuer a declarat la Berlin cu privire la acest subiect: „Covid-19 a lovit foarte puternic sectorul transporturilor cu autocarele. Este vorba, în special, despre companii mijlocii care se confruntă cu temeri legate de supravieţuirea lor. Iar în prezent nu trebuie pedepsiţi tocmai cei care au investit semnificativ pe parcursul anilor anteriori în noile autocare care să asigure o formă de mobilitate nouă şi ecologică. Prin urmare, vom acorda ajutoare companiilor afectate din domeniul transporturilor cu autocarul printr-o procedură rapidă şi fără birocrație. În acest scop vom pune la dispoziţie o sumă în cuantum de 170 de milioane de euro. Fondurile vor putea fi accesate începând cu data de 24 iulie.”

Președintele Asociației Federale a Companiilor Germane de Transport cu Autocarul - bdo, Karl Hülsmann, a declarat, cu ocazia anunţului prezentat la această dată cu privire la termenul de accesare a finanţării: „Ne bucurăm pentru că, în numai patru săptămâni, am reușit să organizăm un astfel de program de asistenţă în beneficiul companiilor de transport cu autocarul și, astfel, arătăm să demonstrăm că protejarea branşei noastre speciale şi importante reprezintă o preocupare deosebită pentru Ministerul Federal al Transporturilor.”

Companiile de transport cu autocarul au fost afectate de consecințele pandemiei COVID-19 chiar de la începutul acesteia, ca urmare a interzicerii deplasărilor cu autocarul, convenite de către guvernul federal şi de landuri la data de 16.03.2020. De la jumătatea lunii martie nu au mai fost efectuate deplasări în scop turistic, pentru cluburi sportive, iar transporturile de elevi au dispărut complet sau au fost diminuate semnificativ. Cu toate acestea, costurile pentru asigurarea disponibilităţii autocarelor moderne au continuat să se cumuleze. Prin intermediul programului lansat în prezent de Ministerul Federal al Transporturilor şi Infrastructurii Digitale sunt finanțate așa-numitele costuri de asigurare a disponibilităţii, care s-au înregistrat între 17.03.2020 și 30.06.2020, precum și costuri asociate plăţilor în avans pentru măsurile publicitare. Fondurile provin din bugetul Ministerului Federal al Transporturilor şi Infrastructurii Digitale și trebuie achitate chiar pe parcursul acestui an.

Următoarele elemente de referinţă pentru punerea în aplicare a directivei de finanţare sunt publicate la această dată de către Ministerul Federal al Transporturilor şi Infrastructurii Digitale:

Elemente de referinţă ale reglementării de finanțare:

  • Pot fi acoperite așa-numitele costuri necesare pentru asigurarea disponibilităţii. Este vorba despre rate de rambursare sau de leasing pentru achiziționarea autocarelor înainte de apariția pandemiei COVID-19, precum și despre „costuri în avans”, de exemplu pentru cataloage de turism sau reclame.
  • Sumele cu titlu de ajutor sunt acordate cu titlu de subvenții nerambursabile, sub formă de prestaţii sub formă de culanţă.
  • Sunt luate în calcul autocarele noi sau rulate din clasa de emisii Euro V sau peste.
  • Suma maximă este de 26.334 euro per autocar. Sunt excluse subvenţiile duble, cu raportare la alte forme de ajutoare în asociere cu COVID 19.
  • Autoritatea competentă pentru autorizare este Oficiul Federal pentru Transportul de Mărfuri (BAG).
  • Cererile pot fi depuse la BAG în format electronic până la data de 30.09.2020.

 





Ultima modificare a paginii: 22.07.2020

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii