UNTRR


Informare UNTRR privind mesajul adresat de IRU operatorilor din Republica Moldova şi România, 29.09.2017

 

Informare UNTRR privind mesajul adresat de IRU operatorilor din Republica Moldova şi România, 29.09.2017 –

mesajul poate fi citit aici in RO, EN, RUS

 

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România - UNTRR informează că a luat notă de mesajul Uniunii Internaționale a Transporturilor Rutiere - IRU adresat operatorilor din Republica Moldova şi România, din data de 29.09.2017.

UNTRR regreta situația la care s-a ajuns în relația dintre IRU și cele două asociații membre IRU din Moldova și România.

Sperăm că prin dialog și bună credința, se vor găsi cele mai bune soluții.

UNTRR are încredere în profesionalismul și vasta experiență IRU, care a gestionat  TIR timp de aproape 70 de ani şi îşi ia în serios responsabilităţile faţă de: TIR, de membrii IRU, de operatorii de transport şi de industria transporturilor rutiere în ansamblul ei.

Totodata, fata de cele mentionate de ARTRI in circulara din 02.10.2017, pentru o corecta informare, precizam:

UNTRR este prima asociatie de transport rutier infiintata in Romania dupa 1989.

UNTRR este asociatie garanta pentru TIR inca din 1993 si are numar de inregistare la IRU – 050 (ARTRI are numarul 052).

Fata de acuzele aduse IRU de la inceputul lui 2016, domnul Radu Dinescu a propus in cadrul Adunarii Generale a membrilor IRU din aprilie 2016, “ca orice actiune sau vot de incredere sa fie luate pe baza de fapte, validate in mod corespunzator de o terta parte independenta”.

Astfel, pentru o evaluare corecta au fost derulate in 2016 doua audituri independente  – unul realizat de catre Ernst & Young si unul realizat de KPMG, doua din primele 4 firme de top international.

Rezultatele au fost prezentate in Adunarea Generala a membrilor IRU, in care membrii IRU in vasta majoritate s-au declarat multumiti de aceste rezultate. Detalii suplimentare in link-urile alaturate:

Key audit findings presented;

Independent audit finds no evidence for allegations against IRU management

Mentionam ca domnul Radu Dinescu a fost singurul membru al Presedentiei Executive IRU, care s-a opus oricaror masuri impotriva ARTRI si AITA.

 

 

 





Ultima modificare a paginii: 06.10.2017

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii