UNTRR


Franța - problema conducerii în echipaj a fost discutată în cadrului Grupului de lucru privind controlul - UE, care a avut loc în data de 26.04.2016

Franța - conducerea în echipaj

IRU ne-a informat că la solicitarea sa, problema conducerii în echipaj a fost discutată în cadrului Grupului de lucru privind controlul - UE, care a avut loc în data de 26.04.2016.

Reprezentantul Franței a declarat în mod oficial că nu este nicio schimbare în interpretarea pauzei co-șoferului în cazul conducerii în echipaj, respectiv Nota de orientare nr. 2 a Comisiei Europene și manualul TRACE TREBUIE respectate de autoritățile de control franceze, iar textul acestor documente va fi transmis tuturor unităților de control. Autoritățile franceze revizuiesc la acest moment toate amenzile emise. Secretariatul IRU a îndemnat toate Statele Membre să informeze industria cât mai curând posibil în cazul unor situații similare pentru ca operatori să se poată adapta (și reacționa dacă este necesar).

Pe problema conducerii în echipaj, IRU împreună cu Asociația Europeană a Agenților de Călătorie și Operatorilor de Tururi (ECTAA) și Asociația Europeană de Turism (ETOA), au transmis o scrisoare comună Secretarului de Stat Francez exprimând precuparea noastră privind schimbarea bruscă și nejustificată a abordării pauzei co-șoferului în cazul conducerii în echipaj.

Conform acestei informări IRU, UNTRR recomandă operatorilor de transport să conteste amenzile impuse de Franța privind pauza - conducerea în echipaj și să informeze secretariatul UNTRR în cazul oricăror noi cazuri de control privind conducerea în echipaj.
 
Reamintim că membrii UNTRR pot beneficia de asistența juridică în Franța- click aici





Ultima modificare a paginii: 17.05.2016

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii