UNTRR


COMPLETARE LA COMUNICATUL DE PRESÃ UNTRR DIN 30.12.2009

31.12.2009:

UNTRR ATENTIONEAZà Cà TAXA DE TRANZIT A MUNICIPIULUI TIMISOARA ESTE ILEGALà !

UNTRR atentioneazã cã taxa de tranzit pentru vehiculele de transport marfã în Municipiul Timisoara este ILEGALÃ, pentru cã nu respectã prevederile legislatiei în vigoare!

Hotãrârea Consiliului Local Timisoara privind procedura de administrare a taxei de tranzit pentru vehiculele de transport marfã în Municipiul Timisoara CONTRAVINE ORDONANTEI GUVERNULUI Nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, care prevede:

“Art. 11
Drumurile nationale, judetene si comunale îsi pastreaza categoria functionala din care fac parte, fiind considerate continue în traversarea localitatilor, servind totodata si ca strazi. Modificarea traseelor acestora în traversarea localitatilor se poate face numai cu acordul administratorului drumului respectiv, în concordanta cu planul urbanistic aprobat. În cazul drumurilor de interes national se va obtine si acordul Ministerului Lucrarilor Publice, Transporturilor si Locuintei.”
 
Hotãrârea  Consiliului Local Timisoara  trebuie suspendatã pânã la punerea în functiune a unor rute ocolitoare ale Municipiului Timisoara pentru tranzitul vehiculelor peste 7,5 tone care circulã pe drumurile europene si nationale din judetul Timis (E671/DN69, E70/DN6, DN59).

UNTRR SOLICITÃ ANULAREA IMEDIATÃ A TAXEI DE TRANZIT DIN MUNICIPIUL TIMISOARA!

 30.12.2009:

UNTRR PROTESTEAZĂ ÎMPOTRIVA NOILOR TAXE APLICABILE TRANSPORTATORILOR RUTIERI INTRODUSE DE AUTORITĂŢILE LOCALE ŞI JUDEŢENE ÎNCEPÂND DIN 01.01.2010

UNTRR informează asupra faptului că începând cu 01.01.2010 se introduc taxe aplicabile transportatorilor rutieri la nivel judeţean în Judeţele Giurgiu, Cluj, Timiş, Tulcea şi la nivel local în Municipiul Timişoara.

Cea mai aberantă dintre aceste taxe este cea a Consiliului Local Timişoara care introduce taxa de tranzit de 200 lei pentru fiecare vehicul de transport marfă de peste 7,5 tone, care tranzitează oraşul Timişoara.

Faţă de această hotărâre a CL Timişoara:

UNTRR consideră aberantă această măsură în condiţiile în care pentru drumurile europene şi naţionale care se intersectează în Timişoara nu există variantă ocolitoare!!!!!!!!!!

Autovehiculele de transport marfă de peste 7,5 t aflate în tranzit pe drumurile Europene şi Naţionale SUNT FORŢATE SĂ INTRE ÎN TIMIŞOARA ŞI FORŢATE SĂ PLĂTEASCĂ TAXA DE TRANZIT, deşi DRUMURILE EUROPENE ŞI NAŢIONALE SUNT ÎN ADMINISTRAREA CNADNR şi pentru utilizarea acestora se percepe tariful de utilizare sub forma rovinietei.

UNTRR consideră că se CREEAZĂ ÎN MOD ILEGAL UN PRECEDENT PENTRU ORICE LOCALITATE AMPLASATĂ DE-A LUNGUL DRUMURILOR EUROPENE SAU NAŢIONALE – imaginaţi-vă cum ar fi să mergem de la Constanţa la Timişoara şi să plătim câte o taxă tranzit prin fiecare localitate!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

UNTRR consideră că această taxă nu poate fi aplicată întrucât:

  • contravine legislaţiei europene prin nerespectarea dispoziţiilor directivei 1999/62 cu modificările ulterioare,
  • creează o discriminare între vehiculele înmatriculate în judeţul Timiş şi celelalte vehicule înmatriculate în alte localităţi şi judeţe din România, sau în alte ţări, care tranzitează drumurile europene, naţionale care se intersectează în Timişoara.
  • nu este fundamentată, ţinând cont de sursele de finanţare existente şi neconsiderate, precum şi de lipsa unor analize adecvate cu privire la introducerea ei,
  • adaugă o nouă povară pe umerii transportatorilor rutieri, care se va reflecta în costurile ce vor trebui suportate de cetăţeanul de rând

UNTRR SOLICITĂ ANULAREA IMEDIATĂ A TAXEI DE TRANZIT DIN MUNICIPIUL TIMIŞOARA

 

 





Ultima modificare a paginii: 31.12.2009

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii