UNTRR


Comunicat de presă, 30.03.2020:UNTRR apreciază eforturile depuse de Inspectorul de Stat Șef în cadrul ISCTR, domnul Nistor Duval, și de echipa sa, în ajutorarea celor 19 șoferi iranieni blocați de 13 zile la punctul de trecere a frontierei Calafat

Comunicat de presă

UNTRR apreciază eforturile depuse de Inspectorul de Stat Șef în cadrul ISCTR, domnul Nistor Duval, și de echipa sa, în ajutorarea celor 19 șoferi iranieni blocați de 13 zile la punctul de trecere a frontierei Calafat

 

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) apreciază eforturile depuse de Inspectorul de Stat Șef în cadrul Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR), domnul Nistor Duval, și de colectivul ISCTR, pentru ajutorarea celor 19 șoferi de camion din Iran blocați din data de 18.03.2020 la punctul de trecere a frontierei Calafat.

Unii șoferi au plecat din Iran încă din data de 20 februrie și astăzi, 30.03.2020, se află în a 13-a zi de staționare la Calafat și în a peste 40-a zi a cursei, întrucât Bulgaria nu permite accesul camioanelor înmatriculate în Iran.

Este o situație de criză, iar cu ajutorul ISCTR, șoferii iranieni au primit alimente și apă, măști și mănuși necesare la trecerea frontierei.

Soluția posibilă cea mai simplă pentru ca șoferii iranieni să ajungă acasă, ar fi ca după 14 zile de așteptare la Calafat, dacă este acceptată de autoritățile din Bulgaria și Turcia, să le fie permis tranzitul prin Bulgaria și Turcia. Oricum, tranzitul pe teritoriul Bulgariei se face în convoaie escortate de poliție.

În măsura în care perioada de 14 zile nu este suficientă, o soluție suplimentară exagerată poate fi ca acești șoferi iranieni să fie testați de COVID-19, iar dacă rezultatul este negativ să li se emită un document în acest sens și cu acceptul autorităților din Bulgaria și Turcia, să le fie permis tranzitul prin Bulgaria și Turcia spre Iran.

UNTRR a solicitat sprijinul Prim-Ministrului României și Ministrului Transporturilor, Infrastructurii si Comunicațiilor și sperăm să avem suportul autorităților române în rezolvarea imediată a acestei situații.

Situația cu șoferii iranieni blocați de 13 zile la o frontieră din Uniunea Europeană ilustrează perfect situația critică în care se află transportul rutier, dar și economia europeană și mondială, din cauza coronavirusului: blocaje, cozi la frontiere, interdicții de circulație, iar bunuri vitale, precum medicamente sau alimente, nu ajung la timp.

UNTRR face toate demersurile la nivel național, european și internațional, pentru ca autoritățile să asigure fluxul de transporturi de mărfuri internaționale, fără a se mai genera blocaje la frontiere.

 

Ultima modificare a paginii: 31.03.2020

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii