UNTRR


COMUNICAT DE PRESĂ, 26.06.2020: Evitați amenzile achitând taxa de pod de la Fetești înainte de a pleca la drum, online pe www.taxa-pod-fetesti.ro

 

26.06.2020

Comunicat de presă

Evitați amenzile achitând taxa de pod de la Fetești înainte de a pleca la drum, online pe www.taxa-pod-fetesti.ro

 

Pentru a evita amenda pentru lipsa peajului la trecerea podului Fetești-Cernavodă de pe Autostrada A2, Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) recomandă utilizatorilor rețelei de drumuri naționale achitarea online a taxei de pod (peaj) înainte de a pleca la drum, pe www.taxa-pod-fetesti.ro .

În ultima perioadă am primit multe sesizări din partea șoferilor care merg la mare și uită să achite taxa de pod după ce au trecut de stațiile de taxare, până la ora 23:59 a zilei următoare efectuării trecerii.

Este bine de știut că taxa de pod se poate achita și înainte de a trece podul de la Fetești-Cernavodă, fiind valabilă un an de zile de la momentul achiziției.

Totodată, utilizatorii rețelei de drumuri naționale pot achita ușor și sigur rovinieta și taxa de pod de la Fetești – Cernavodă prin intermediul aplicației de mobil e-rovinieta.ro. Aplicația de mobil e-rovinieta.ro poate fi descărcată gratuit din Google Play și Apple Store.

Utilizatorii rețelei de drumuri naționale pot cumpăra online rovinieta prin intermediul platformei www.e-rovinieta.ro. Indiferent de modalitatea aleasă, pe site sau prin aplicația mobilă, utilizatorul poate plăti rovinieta și pleca la drum imediat.

Odată ce rovinieta a fost plătită, clienții primesc o confirmare de livrare prin SMS și email, iar pentru rovinietele de peste 30 zile cumpărătorii sunt avertizați din timp de data de expirare.

Rovinieta poate fi comandată la orice oră, 24/7, și poate fi plătită cu cardul online, prin iTransfer sau prin ordin de plată tradițional la orice bancă.

Tariful de trecere pentru podul de la Fetești – Cernavodă de pe Autostrada A2 poate fi achitat online prin intermediul www.taxa-pod-fetesti.ro. Pentru a achita tariful online utilizatorul trebuie să se înregistreze pe platforma www.taxa-pod-fetesti.ro, să adăuge o comandă și să completeze datele pentru peajul dorit. Plata se poate realiza atât prin intermediul procesatorului securizat de carduri bancare, cât și prin bancă cu ordin de plată.

După confirmarea plății se emite peajul, iar clientul primește prin e-mail factura și datele peajului și gratuit prin SMS datele peajului emis. Comenzile, peajele emise și facturile se pot verifica oricând accesând contul de pe platformă. În felul acesta, șoferii scapă de cozile de la stațiile de taxare de la Fetești și benzinării și de grija transmiterii de SMS-uri.

Vă reamintim că trecerile de pod de la Fetești – Cernavodă pot fi achitate anticipat sau după ce ați trecut de stațiile de taxare, dar până la ora 23:59 a zilei următoare efectuării trecerii.

Prin achitarea online a rovinietei sau a trecerilor de pod prin www.e-rovinieta.ro și www.taxa-pod-fetesti.ro sau a aplicației de mobil e-rovinieta.ro, clienții nu au niciun cost suplimentar, aceștia urmând să achite tarifele conform legislației în vigoare.

***

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) este o organizație profesională și patronală, neguvernamentală, independentă, apolitică, fondată în 1990 pe principii democratice, care promovează și apără interesele transportatorilor rutieri pe plan intern și internațional, înregistrând de la înființare până în prezent peste 16.000 de firme înscrise - operatori care efectuează transporturi interne și internaționale de marfă și persoane

 

 

Ultima modificare a paginii: 26.06.2020

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii