UNTRR


COMUNICAT DE PRESĂ, 26.02.2022: UNTRR solicită Guvernului României ajutor de urgență pentru revenirea în țară a conducătorilor auto profesioniști români din Ucraina. UNTRR sprijină transportatorii pentru repatrierea șoferilor români aflați în Ucraina și în Federația Rusă

26.02.2022

Comunicat de presă

UNTRR solicită Guvernului României ajutor de urgență pentru revenirea în țară a conducătorilor auto profesioniști români din Ucraina. UNTRR sprijină transportatorii pentru repatrierea șoferilor români aflați în Ucraina și în Federația Rusă

 

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) solicită Guvernului României să intervină de urgență pe lângă autoritățile din Ucraina pentru a asigura cu prioritate revenirea în România a conducătorilor auto profesioniști români care conduc autovehicule comerciale înmatriculate în România și care au fost surprinși pe teritoriul Ucrainei de evenimentele militare.

UNTRR solicită autorităților române să asigure o abordare echilibrată, cu prioritate pentru Români, mai ales că numărul lor este mult mai mic decât cel al refugiaților!

Totodată, informăm că Asociația transportatorilor din Belarus a confirmat UNTRR că începând cu 25.02.2022 și până pe 11.03.2022, operatorii de transport rutier români pot tranzita Belarus fără autorizație de transport tranzit de Rusia.  Transportatorii români se pot deplasa către orice punct de trecere a frontierei dintre Belarus și UE, inclusiv cu Polonia.

În această situație de forță majoră, UNTRR solicită Guvernului României să realizeze toate intervențiile necesare pentru a asigura dreptul transportatorilor români care revin din Federația Rusă de a tranzita liber și fără vize în Belarus astfel încât conducătorii auto profesioniști români să poată reveni cât mai urgent în țară.

UNTRR oferă sprijin transportatorilor rutieri români pentru repatrierea șoferilor români aflați în Ucraina și în Rusia.

UNTRR  pune la dispoziția transportatorilor români adresa de e-mail office@untrr.ro unde aceștia pot comunica coordonatele camioanelor aflate în Ucraina și Rusia. În vederea transmiterii către autorități sunt necesare următoarele date: numele și datele de contact ale șoferilor, număr înmatriculare și  poziție camion, datele de contact ale firmei. Persoană contact UNTRR pentru telefon, sms, whatsapp: Delia COSTESCU: +40 720 999 258.

UNTRR acționează și va acționa și în continuare pentru anunțarea transportatorilor referitor la traseele optime de revenire în țară a camioanelor.

***

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) este o organizație profesională și patronală, neguvernamentală, independentă, apolitică, fondată în 1990 pe principii democratice, care promovează și apără interesele transportatorilor rutieri pe plan intern și internațional, înregistrând de la înființare până în prezent peste 16.000 de firme înscrise - operatori care efectuează transporturi interne și internaționale de marfă și persoane.

 

Ultima modificare a paginii: 26.02.2022

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii