UNTRR


COMUNICAT DE PRESĂ, 18.12.2015: UNTRR a lansat petiția online ”Cere limitarea tarifelor RCA!”, prin care dorește să determine Guvernul, Parlamentul și ASF să limiteze tarifele RCA începând cu 1 ianuarie 2016

18.12.2015


Comunicat de presă


UNTRR a lansat petiția online ”Cere limitarea tarifelor RCA!”, prin care dorește să determine Guvernul, Parlamentul și ASF să limiteze tarifele RCA începând cu 1 ianuarie 2016


Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) a lansat petiția online ”Cere limitarea tarifelor RCA!”, prin care dorește să determine Guvernul României, Parlamentul României și Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) să ia măsuri imediate, până la 31 decembrie 2015, de limitare a tarifelor RCA pentru toți șoferii din România, în condițiile în care tarifele polițelor RCA pentru firmele de transport rutier au crescut cu 300% în ultimul an.

UNTRR cere limitarea valorii RCA/carte verde la valori normale de maximum 5.000 de lei pe 12 luni pentru autovehiculele comerciale de mărfuri și persoane care fac transporturi rutiere internațional și naționale, la maximum 2.000 lei pe 12 luni pentru autovehiculele de transport public local și la maximum 300 lei pe 12 luni pentru autoturisme!

Măsura este susținută și de Secretarul General al Uniunii Internaționale a Transporturilor Rutieri (IRU), Umberto de Pretto, care în urma adresei UNTRR, a transmis o scrisoare către Primul Ministru Dacian Cioloș în care își exprimă îngrijorarea cu privire la creșterea alarmantă a prețului RCA pentru transportatorii rutieri din România și în care propune limitarea tarifelor RCA pe modelul altor țări.

Toți posesorii si utilizatorii de autovehicule din România pot semna petiția pentru limitarea tarifelor RCA pe site-ul Petitieonline.com:
http://www.petitieonline.com/cere_limitarea_tarifelor_rca

Dacă în anul 2012, costul mediu cu o asigurare RCA era pentru un autovehicul de transport mărfuri pe 12 luni, care efectua transporturi rutiere internaționale era de 1.200 lei, în 2014 a ajuns la 4.000 de lei, în 2015 la 15.000 de lei, anul viitor ne așteptăm să atingă nivelul minim de 60.000 de lei, iar în maximum 5 ani să depășească valoarea celor mai scumpe autovehicule noi - peste 96.000 euro!!!

Industria de transport rutier va intra în faliment dacă aceste tarife se mențin și vor crește în continuare cu același ritm, urmând ca persoanele fizice să acopere găurile din sistemul RCA. Astfel, se poate ajunge ca o asigurare RCA să coste 1.000 de euro numai pentru un Logan!
UNTRR îi îndeamnă pe toți posesorii de autoturisme și firmele de transport rutier să semneze petiția acum, altfel în ianuarie, după ce intră în vigoare normele Solvency II, va fi prea târziu!


* * *


Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) este o organizație profesională și patronală, neguvernamentală, independentă, apolitică, fondată în 1990 pe principii democratice, care promovează și apără interesele transportatorilor rutieri pe plan intern și internațional, înregistrând de la înființare până în prezent peste 14.000 membri - operatori care efectuează transporturi interne și internaționale de marfă și persoane.





Ultima modificare a paginii: 18.12.2015

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii