COMUNICAT DE PRESĂ, 12.05.2016: Doi manageri români de top din companii membre UNTRR au fost premiați de IRU

12.05.2016

Doi manageri români de top din companii membre UNTRR au fost premiați de IRU

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) îi felicită pe doamna Cristina Ostrovanu, Transport Manager la Intermontana S.R.L. și pe domnul Emilian Stoica, Director Transporturi la Arabesque S.R.L., pentru primirea prestigiosului premiu  „Manager de Top în Transporturile Rutiere” din partea Uniunii Internaționale a Transporturilor Rutiere (IRU), distincție care reprezintă o recunoaștere internațională a experienței remarcabile și a realizărilor manageriale deosebite în promovarea unui transport rutier sigur, ecologic și eficient.

”UNTRR îi felicită pe doamna Cristina Ostrovanu și pe domnul Emilian Stoica pentru contribuția deosebită adusă industriei transporturilor rutiere din România. Distincția IRU obținută de cei 2 manageri români membri UNTRR este onorantă pentru asociația noastră și pentru România, confirmând profesionalismul transportatorilor români și contribuind la recunoașterea internațională a acestora”, a declarat Radu Dinescu, Secretar General UNTRR.

Această distincție internațională de prestigiu este atribuită managerilor de top în transporturile rutiere, pentru recunoașterea internațională a acelor persoane care au acționat cu succes la nivel de conducere al unei companii de transport rutier național sau internațional de mărfuri sau de persoane, inclusiv taxi, care și-au onorat profesia prin experiența lor remarcabilă și realizări manageriale specifice.

Aceste realizări manageriale specifice trebuie să includă implementarea, în cadrul unei companii de transport rutier, a unui set de valori cheie în domeniul calităților morale, standardelor de muncă, ca și al soluțiilor inovative de îmbunătățire a protecției mediului, siguranței rutiere și productivității. Suplimentar, respectivii manageri trebuie să demonstreze loialitatea față de colegii lor și asociația lor națională membră IRU, UNTRR, ca și un nivel remarcabil de cunoștințe obținute prin formare profesională corespunzătoare pentru ei și personalul lor.

Conform Regulamentului IRU, candidații eligibili pentru competiția internațională ”Manager de Top în Transporturile Rutiere” trebuie:

1. Să fi deținut această poziție în aceiași companie de transport național sau internațional pentru cel puțin 5 ani și să fi fost membru al asociației naționale membre IRU – Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) de cel puțin 3 ani;

2. Să-și fi dovedit managementul de succes în compania de transport rutier prin creșterea excepțională a companiei sau prin dezvoltarea cu succes de servicii specifice de transport de înaltă calitate;

3. Să dețină diploma CPC de manager corespunzătoare sau calificări echivalente de la un organism recunoscut de formare în transporturile rutiere precum Academia IRU, sau alte diplome de absolvire la un nivel corespunzător;

4. Să implementeze, în cadrul companiei sale, o abordare exemplară „învățați să învățați” pentru personalul său, promovând un transport rutier sigur, securizat, ecologic și eficient prin dezvoltarea sistematică a abilităților șoferilor săi conform standardelor și bunelor practici naționale și internaționale de transport rutier, precum cele oferite de Academia IRU;

5. Să demonstreze loialitatea lucrând activ și sprijinind acțiunile asociației naționale membre IRU – UNTRR în toate domeniile;

6. Să demonstreze că a promovat pregătirea profesională, precum activitățile institutelor de formare acreditate de Academia IRU, pentru ca industria transporturilor rutiere și angajații săi să fie la curent cu ultimele evoluții legislative și practice cu impact asupra sectorului;

7. A adoptat o politică internă a companiei pentru promovarea protecției mediului și siguranței rutiere;

8. În cazul unei companii angajate în transportul rutier internațional de marfă, are o înregistrare dovedită a implicării sale regulate, neîntrerupte în transportul rutier internațional precum cea demonstrată, de exemplu, prin utilizarea regulată a Carnetelor TIR.

Ceremonia de acordare a premiului Manager de Top IRU 2016 va avea loc în cadrul Conferinței Internaționale IRU – UNTRR pe tema Competiției în Transportul Rutier din data de 27 mai 2016.

Distincția IRU „Manager de Top în Transporturile Rutiere” a fost acordată în 2016 către 69 de manageri din 15 țări: Argentina (3), Belarus (3), Danemarca (1), Estonia (5), Germania (2), Iran (12), Kazahstan (4), Macedonia (10), Maroc (9), Mexic (8), România (2), Rusia (5), Slovacia (3), Spania (1) și Ucraina (1).

UNTRR invită toți managerii români de top să participe la următoarea competiție internațională Manager de Top IRU, oferind tot sprijinul asociației noastre în promovarea imaginii transporturilor rutiere din România și a realizărilor companiilor românești de transport.

***

Uniunea Naționalã a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) este o organizație profesionalã și patronalã, neguvernamentalã, independentã, apoliticã, fondatã în 1990 pe principii democratice, care promoveazã și apãrã interesele transportatorilor rutieri pe plan intern și internațional, înregistrând de la înființare pânã în prezent peste 14.000 membri - operatori care efectueazã transporturi interne și internaționale de marfã și persoane.

Ultima modificare a paginii: 12.05.2016