UNTRR


COMUNICAT DE PRESĂ, 08.04.2020: UNTRR solicită Guvernului măsuri care să permită transporturile rutiere de persoane efectuate de operatorii români de autocare prin curse neregulate (charter), pentru transportul șoferilor profesioniști și al lucrătorilor sezonieri din România către alte state, prin eliminarea art. 11 din Ordonanța Militară nr. 7

08.04.2020

Comunicat de presă

UNTRR solicită Guvernului măsuri care să permită transporturile rutiere de persoane efectuate de operatorii români de autocare prin curse neregulate (charter), pentru transportul șoferilor profesioniști și al lucrătorilor sezonieri din România către alte state, prin eliminarea art. 11 din Ordonanța Militară nr. 7

 

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) solicită Guvernului României completarea Ordonanței militare nr.7/04.04.2020 cu măsuri prin care să se permită și transporturile efectuate de operatorii români de transport rutier de persoane prin curse neregulate (charter), pentru transportul șoferilor profesioniști și al lucrătorilor sezonieri din România către alte state, așa cum sunt permise, prin art. 10 - zborurile efectuate de toți operatorii aerieni prin curse neregulate (charter), pentru transportul lucrătorilor sezonieri din România către alte state, cu avizul autorităților competente din țara de destinație.

UNTRR consideră că așa cum se admite plecarea la lucru cu avion charter și cu autoturism, trebuie să fie permisă și deplasarea cu autocarele, atât pentru a permite celor care au contracte să meargă la lucru și să degreveze presiunea pe bugetul statului, cât și pentru a permite transportatorilor de persoane să organizeze similar cu liniile aeriene tot chartere spre țări precum Germania, Spania, Franța.

Transportul cu autocarul este preferat de multe companii din România pentru organizarea deplasării personalului angajat și a lucrătorilor sezonieri, având în vedere prețul accesibil, precum și siguranța, calitatea și flexibilitatea serviciilor oferite. În prezent, potrivit art. 11 din Ordonanța Militară 7/2020, transportul rutier internațional de persoane prin servicii regulate, servicii regulate speciale și servicii ocazionale în trafic internațional este suspendat pentru toate cursele efectuate de către operatorii de transport spre Italia, Spania, Franța, Germania, Austria, Belgia, Confederația Elvețiană, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, Regatul Țărilor de Jos și Turcia și din aceste țări către România, pe toată perioada stării de urgență.

În acest sens, menționăm că multe companii de transport rutier de marfă din România apelează la autoturisme, inclusiv vehicule de transport persoane de 8+1 locuri, pentru a organiza deplasarea șoferilor profesioniști români în vederea preluării camioanelor aflate în alte State Membre UE, asigurând astfel în continuare operarea transporturilor rutiere internaționale în UE.

UNTRR solicită Guvernului adoptarea urgentă a măsurilor necesare pentru a permite transporturile rutiere de persoane efectuate de operatorii români de autocare prin curse neregulate (charter), pentru transportul șoferilor profesioniști și al lucrătorilor sezonieri din România către alte state UE, prin eliminarea art. 11 din Ordonanța Militară nr. 7 și prin includerea transporturilor rutiere la art. 10 din Ordonanță.

***

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) este o organizație profesională și patronală, neguvernamentală, independentă, apolitică, fondată în 1990 pe principii democratice, care promovează și apără interesele transportatorilor rutieri pe plan intern și internațional, înregistrând de la înființare până în prezent peste 16.000 de firme înscrise - operatori care efectuează transporturi interne și internaționale de marfă și persoane. 

 

Ultima modificare a paginii: 08.04.2020

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii