UNTRR


COMUNICAT DE PRESĂ, 03.04.2020: UNTRR apreciază suportul acordat de MAE, MTIC, MAI și DSU în deblocarea celor 19 șoferi din Iran aflați din data de 18.03.2020 la punctul de trecere a frontierei Calafat

03.04.2020

Comunicat de presă

UNTRR apreciază suportul acordat de MAE, MTIC, MAI și DSU în deblocarea celor 19 șoferi din Iran aflați din data de 18.03.2020 la punctul de trecere a frontierei Calafat

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) apreciază suportul acordat de domnul Bogdan Aurescu, Ministrul Afacerilor Externe, domnul Lucian Bode, Ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, domnul Marcel Vela, Ministrul Afacerilor Interne, domnul Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, în deblocarea celor 19 șoferi din Iran aflați din data de 18.03.2020 la punctul de trecere a frontierei Calafat.

UNTRR apreciază în special intervenția domnului Bogdan Aurescu, Ministrul Afacerilor Externe, care ne-a și informat, că în urma adresei noastre, MAE a inițiat demersuri, în regim de urgență, pentru deblocarea situației, transmițând instrucțiuni în acest sens ambasadelor României la Sofia și Ankara.

Cele două misiuni diplomatice ale României au informat că cele 17 camioane cu 19 șoferi iranieni au părăsit, la 30 martie 2020, teritoriul României, au tranzitat Bulgaria, iar la 31 martie au intrat pe teritoriul Turciei.

Acest lucru s-a realizat în condițiile în care nici Bulgaria și nici Turcia nu permit accesul pe căi rutiere a camioanelor și șoferilor profesioniști din Iran.

UNTRR mulțumește domnului Bogdan Aurescu, Ministrul Afacerilor Externe, domnului Lucian Bode, Ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, domnului Marcel Vela, Ministrul Afacerilor Interne, domnului Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență și în numele Camerei de Comerț, Industrie, Minerit și Agricultură din Iran – ICCIMA, membră a Uniunii Internaționale a Transporturilor Rutiere – IRU.

UNTRR apreciază eforturile autorităților române pentru sprijinirea derulării transporturilor rutiere în condiții cât mai bune posibile ținând cont de circumstanțele generate la nivel global de COVID-19.

***

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) este o organizație profesională și patronală, neguvernamentală, independentă, apolitică, fondată în 1990 pe principii democratice, care promovează și apără interesele transportatorilor rutieri pe plan intern și internațional, înregistrând de la înființare până în prezent peste 16.000 de firme înscrise - operatori care efectuează transporturi interne și internaționale de marfă și persoane.

 

Ultima modificare a paginii: 03.04.2020

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii