UNTRR


Autoritățile din Turcia folosesc aceleași practici abuzive și cu transportatorii rutieri din Polonia

27.03.2014 - Autoritățile din Turcia folosesc aceleași practici abuzive și cu transportatorii rutieri din Polonia:

Asociația ZMPD din Polonia ne-a informat că a sesizat Comisia Europeană privind practicile abuzive ale autorităților din Turcia subliniind faptul că problemele întâmpinate de operatorii de transport români numai este o problemă bilaterală România-Turcia, ci a devenit o problemă internațională, afectând și companii de transport din Polonia.
Explicațiile prezentate de domnul Hedberg de la Comisia Europeană - Direcția Generală pentru Transport și Mobilitate sunt foarte generale dar singurul aspect pozitiv, datorat intervenției și reacției domnului Hedberg, este că Comisia Europeană va avea în vedere faptul că problema nu este doar problema românească, ci este mult mai amplă și are o influență negativă asupra competitivității din țările transportatorilor din Uniunea Europeană.
Problema de a cere autorizații terță țară în cadrul operațiunilor de transport bilaterale este, desigur, o problemă uriașă pentru companiile de transport din România și Polonia.  Ceea ce este îngrijorător este dorința Turciei de a obține accesul gratuit de tranzit prin țările UE. Este cu atât mai important cu cât Turcia, cu privire la acest aspect, este foarte activă în cadrul organizațiilor internaționale (CEE-ONU, ITF, CE, IRU), subliniind impactul negativ al cotelor de tranzit rutier asupra transportatorilor turci și mai ales asupra economiei Turciei. Pe de o parte, Turcia vrea liberalizare, dar pe de altă parte, introduce cerințe nejustificate pentru transportatorii străini, care limitează, astfel, operațiunile de transport și provoacă costuri mai mari pentru companiile de transport străine. 

Ultima modificare a paginii: 08.04.2014

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii