UNTRR


2016.01.13: Noutati TIR-EPD: TIR-EPD pentru Uzbekistan, Document de autorizare medicamente si stupefiante necesar in IRAN si noi materiale video de instruire TIR-EPD

Vă informăm că:

                 I. În Uzbekistan a fost introdusă transmiterea de informații electronice în avans

În conformitate cu Rezoluția Cabinetului de Miniștri al Republicii Uzbekistan nr. 307 din data de 30.10.2015 (vezi aici, în limba rusă), de la 01/12/2015 s-a introdus transmiterea în avans a informațiilor electronice către vama din Uzbekistan. Mai jos sunt câteva puncte importante de reținut în acest sens:

1. Conform Rezoluției :

- Disponibilitatea informațiilor electronice în avans este luată în considerare de autoritățile vamale pentru a decide aplicarea măsurilor de control vamal.

- În cazul în care sunt disponibile în avans informațiile electronice și datele acestora corespund cu informațiile din documentele de transport, control vamal se efectuează în termen de o oră de la momentul în care documentele de transport sunt prezentate autorităților vamale.

- În cazul în care nu sunt furnizate în avans informații electronice, autoritățile vamale vor introduce datele necesare.

2. modul cel mai simplu și eficient de a transmite în avans informațiile electronice către Uzbekistan este prin TIR-EPD.

3. Există câteva elemente suplimentare, cerute acum de vama uzbecă în conformitate cu această Rezoluție iar IRU lucrează împreună cu vama uzbecă pentru a asigura transmiterea acestor elemente suplimentare prin TIR EPD.

   

  II. Iran: document de autorizare necesar pentru mărfurile incluse în lista de medicamente și substanțe aflate sub controlul Consiliului Internațional de Control al Stupefiantelor (INCB)

Ca urmare a unei scrisori primite de Asociația iraniană  ICCIMA de la Vama iraniană și a scrisorii de la ICCIMA către IRU (a se vedea anexa), anumite mărfuri importate în Iran sau aflate în tranzit pe teritoriul său trebuie să fie însoțite de o autorizație specială. Aceste mărfuri (vezi lista aici) fac parte din categoria de produse care pot conține substanțe narcotice, substanțe psihotrope și precursori. ICCIMA a clarificat faptul că o astfel de autorizație poate fi obținută de la o autoritate competentă din țara de plecare și ar trebui să fie prezentată la vama iraniană la intrarea în Iran. Acest document va fi apoi schimbat cu unul într-un format național.

În plus, pentru mărfurile menționate în listă, Vama așteaptă să primească prin aplicația TIR-EPD o descriere completă și exactă a mărfurilor. Prin urmare, în astfel de cazuri transportatorii ar trebui să evite să folosească descrierea mărfurilor completată automat pe baza clasificării oficiale de coduri de mărfuri și mai degrabă ar trebui să indice numele complet, în conformitate cu documentele de transport și, în special, în conformitate cu autorizația primită de la o autoritate competentă.

    III. TIR-EPD videoclipuri de instruire

Vă anunțăm că două noi module de videoclipuri  de instruire pentru TIR-EPD sunt disponibile acum în limbile engleză și rusă, în secțiunea TIR-EPD Ajutor și pe site-ul IRU. Acestea acoperă următoarele subiecte:

· Acțiuni cu pre-declarație EPD, mesaje, preferințele (Modulul 2)

· Administrare utilizatori, parole, baze de date (Modulul 3)





Ultima modificare a paginii: 13.01.2016

x

Acest site foloseste cookies pentru stocarea diferitelor informatii utile navigarii. Prin continuarea utilizarii site-ului, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe detalii